Vinařské t(r)ipy – Nenecháme vás na suchu!

 

Každý víkend až do září alespoň jeden sklep „drží pohotovost“ a je připraven postarat se o každého návštěvníka naší sklepní uličky. Mnohdy je takových sklepů hned několik.

O víkendu 11.-13.9.2020, v termínu bohužel zrušeného Znojemského historického vinobraní, pro Vás vrbovečtí vinaři otevřou NEJMÉNĚ 12 SKLEPŮ, abyste mohli víno a burčák ochutnat přímo u zdroje.

A jak se u nás pozná, že je vinař ve sklepě, že se můžete zastavit na pohárek nebo si koupit lahvinku vína? No má přece u sklepa opřené kolo….. 😊

kolo_otevřený sklep IIkolo_otevřený sklep III

Podrobnější info o víkendových „službách“ zde

Do naší sklepní uličky se lze dostat linkovým autobusem č. 819 na trase Znojmo-Vrbovec a také je možno dopravit se VINOBUSEM. Pro cyklisty je k dispozici zelená turistická značka od Nového Šaldorfu jako bezpečná cyklotrasa mimo hlavní silnici.

Přijeďte strávit do Vrbovce třeba celý víkend – tipy na výlety najdete na www.sklepniulickyhrave.cz

VINAŘSKÉ T(R)IPY
akce organizovaná Znojemskou besedou
Znojemští vinaři zvou místo Znojemského historického vinobraní
do svých sklepů

VÍKEND 11.-13.9.2020 – událost na facebooku Cech vinařů Vrbovec

Členové Cechu vinařů Vrbovec a místní vinaři ani za normálních okolností necílí na to, aby byla naše sklepní ulička zaplavena neprostupným davem a v této době obzvlášť. Proto jsme se po zralé úvaze rozhodli zacílit svou nabídkou na ty, kteří mají zájem o komornější akci až téměř rodinného tipu, na ty, kteří budou vyhledávat spíše klidnější zónu. Ve vinných sklípcích se budou sdružovat jen menší kolektivy, předpokládáme, že bude vládnout spíše poklidná atmosféra v naší sklepní uličce. Můžete navštívit vinaře přímo ve sklepě, popovídat si s ním v klidu a využít té příležitosti, kdy jej nehoní práce ve vinohradu či kolem vína samotného – udělá si na vás čas a je připraven se vám věnovat, ukázat vám, jak to ve sklepě chodí.

Pro ty, kteří budou chtít víkend prožít nejen se sklenkou v ruce, nabízí obec Vrbovec možnosti příjemných turistických vycházek či cyklistických vyjížděk – projít si tak můžete třeba naši Naučnou stezku Hroznové kozy, kde se nejen dospělí, ale i děti zajímavým způsobem dozví vše o pěstování hroznů a výrobě vína, zajet se můžete podívat třeba na Jelení farmu v Ječmeništi či na vinný hrádek Lampelberg, případně si svůj výlet protáhnout až do spřátelené rakouské vinařské obce. Cestou se na vás budou těšit naši vinaři se sklenkou v ruce, u nichž pak můžete ochutnat to, co z vinohradů, které jste cestou viděli, vlastně vzešlo.

Opatření proti šíření COVID19
Budeme se držet obecně platných vládních nařízení a hygienických doporučení s tím, že v příp. dobrého počasí se bude vše odehrávat víceméně venku, protože vnitřní kapacita sklepů je i tak omezená.